Без пересихання. Чотири способи розігріти готового лосося, щоб він залишився смачним і соковитим
Правильне розігрівання лосося (Фото: bit245 / depositphotos)
Готовий лосось неймовірно смачний одразу після приготування, але, якщо його правильно розігріти смакові якості не втратяться.
Кулінарний експерт Бретт Регот з сайту The kitchn поділився чотирма способами розігрівання лосося, завдяки яким він не пересихає та смакує, як одразу після приготування.
Як правильно розігрівати лосося, щоб він не пересихав
Духовка
Покладіть лосося у деко з бортиками та прикрийте фольгою. Поставте рибу в духовку та розігрійте її до 135 градусів. Дочекайтеся доки внутрішня температура лосося стане 50−59 градусів і дістаньте його з духовки.
Плита
Візьміть пательню з антипригарним покриттям, налийте невелику кількість олії без запаху, покладіть шматки лосося, накрийте кришкою та поставте на мінімальний вогонь до повного прогрівання.
Фритюрниця
Застеліть кошик фритюрниці пергаментом або фольгою та покладіть у нього лосося. Виставте температуру 150 градусів і готуйте по 4−5 хвилин перевіряючи, чи не прогрівся він повністю.
Мікрохвильова піч
Розігрівання лосося у мікрохвильовці не вважається ідеальним, але це один з найрозповсюдженіших способів, тому важливо користуватися ним правильно. Покладіть рибу в мікрохвильову піч, накрийте спеціальною кришкою для розігрівання продуктів або вологим паперовим рушником і підігрійте на 50% потужності по 1−2 хвилини до повного прогрівання.