Щоб не був твердий. Сім найкращих методів дозрівання авокадо в домашніх умовах

27 червня, 02:05
Стиглий авокадо (Фото: CarveBit / depositphotos)

Стиглий авокадо (Фото: CarveBit / depositphotos)

Авокадо — незамінна складова багатьох сніданків і перекусів. Але користь із цього фрукта тільки тоді, коли він повністю дозрів.

Не варто засмучуватися, якщо ваш авокадо твердий, як камінь. При правильному зберіганні за кілька днів можна отримати абсолютно стиглий фрукт, допоможуть в цьому рис, борошно, фрукти та звичайний паперовий пакет.

Реклама

Досвідчені кулінари спробували сім способів дозрівання авокадо, поділилися досвідом і розповіли, які з них найшвидші.

Як допомогти авокадо дозріти за кілька днів

Борошно

Найдовший спосіб дозрівання авокадо. Наповніть чистий паперовий пакет борошном, покладіть у нього авокадо, закрийте та відкладіть. Авокадо стане стиглим через три дні. З недоліків експерти виділяють забруднення рук під час перевірок стиглості та тривале очікування.

Ківі

Покладіть авокадо та ківі у чистий пакет. Закрийте його та почекайте два з половиною дні. Ківі не завжди є під рукою, тому цей спосіб підійде не кожному.

Рис

Покладіть у паперовий пакет сирий рис та авокадо таким чином, щоб фрукт був майже повністю занурений у крупу. Закрийте пакет та почекайте два з четвертю дні. Головний недолік методу — рис не рекомендують використовувати після того, як у ньому зберігався авокадо.

Пустий паперовий пакет

Покладіть авокадо у пустий чистий паперовий пакет, закрийте його та відкладіть на два дні до повного дозрівання.

Авокадо на поверхні

Найпростіший спосіб. Залиште авокадо на кухонній поверхні та незабудьте перевірити його через два дні. Фрукт має стати м’яким.

Банан

Покладіть авокадо та неочищений банан в паперовий пакет. На дозрівання фрукта піде трохи більше, ніж півтора дня. З недоліків — на кухні може не бути бананів.

Яблуко

Яблука, мабуть, найрозповсюдженіші фрукти у нашій країні, тому цей спосіб підійде майже всім. Покладіть авокадо з яблуком у паперовий пакет і отримаєте свіжий фрукт через півтори доби.